Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΉΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΤΗΝ ΟΣΣΑ ΚΑΙ ΣΟΧΟ


Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017,στα πλαίσια γνωριμίας των χωριών του Δήμου μας, η Κοινότητα Πετροκεράσων σε συνεργασία με την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά διοργάνωσε ημερήσια προσκηνυματικη, ψυχαγωγική εκδρομή για τους μόνιμους κατοίκους των Πετροκεράσων.
 Αρχηγός της εκδρομής ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θανάσης Καλαφάτης. 
 
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν αρχικά την Οσσα όπου ξεναγήθηκαν απο τον ιερέα στους δύο ναούς του χωριού, τον Ι.Ν. Ταξιαρχών και τον Ναό της Αγ. Κυραννας όπου και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα. Στην συνέχεια απολαύσαμε τον καφέ μας στην πλατεία της Οσσας.
 
 Δεύτερος προορισμός ηταν ο Σοχος όπου επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας Θεοσκεπαστου και μας έγινε και εκεί ενημέρωση σχετικά με το μοναστήρι. 
 
 Τρίτη στάση ηταν ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Σοχου. Εκεί μας περίμενε ο π.Ιωάννης και μας ενημέρωσε για την ιστορία του ναού και μας ξενάγησε στο κειμηλειαρχειο του Ναού. Ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα«ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» του Σοχου. 
 
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιαννη αλλα και τον Πρόεδρο της ΥΚΠΑΑΠ ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΗ για την δωρεάν παραχώρηση του Λεωφορείου και την δυνατότητα να γνωρίσουμε και τα άλλα χωριά του Δήμου μας. 
Ελπίζουμε και στο μέλλον να γίνουν τέτοιες εκδρομές και στα άλλα χωριά του Δήμου μας. 

Οι εκδρομείς έμειναν ενθουσιασμένοι.!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου